prof. Katja Osterc Pavlič

je akademska glasbenica z diplomo Akademije za glasbo v Ljubljani, soundhealing zvočna alkimistka, certificirana zvočna praktičarka, ekspertinja za zvočno pedagogiko, zvočno masažo in zvočno masažo fascije PHI Peter Hess inštituta.

Že od študijskih let se poklicno ukvarja s toni, frekvencami, petjem, igranjem na različne instrumente, predvsem pa s poučevanjem.

Mati treh sinov se je z duhovnostjo podrobneje srečala pri dvajsetih, ko je po porodu prvega in nato drugega otroka šla skozi faze težkih medicinskih diagnoz in se veliko ukvarjala z vprašanjem, zakaj je morala stopiti na to težko pot spoznavanja. Po prestani srčni operaciji najstarejšega in stalni antibiotični zaščiti srednjega sina, je ves čas iskala nove načine in možnosti zdravljenj, predvsem v alternativni medicini. Tudi sama ni ostala križem rok in se posvetila moči zdravljenja s presnimi sokovi, dehidriranjem sadja, nabiranjem in sušenjem zelišč. 

V šoli je otrokom poleg poučevanja glasbe večkrat pripravila delavnice priprave smoothijev, presnih sladic in sladoledov, krekerjev in jih spodbujala h kritičnem mišljenju in zavedanju človeške biti. Že zdavnaj se je naučila priprave domačih mil, maceratov, tinktur, čajnih mešanic, itd. Ob rojstvu tretjega otroka je že precej dozorela in v zrelih letih doživela duhovno renesanso s subtilnim, a hkrati brezkompromisnim klicem po spremembi. Preselila se je v sosednjo Avstrijo. Še vedno poučuje, poje, vodi delavnice, sicer pa je bila zaposlena kot referentka za glasbo v Celovcu.

Zvok ji pomeni orodje za zavestno zavedanje telesa, ki je kontaktni medij med notranjim in zunanjim svetom. Zaključila je celotni program glasbenega terapevtskega šolanja po metodi Inštituta Petra Hessa (PHI). Redno izvaja  zvočne terapije in gong kopeli. Predana je širjenju dobrih praks med ljudi.

Z družino živi v Ziljski dolini v Avstriji, na obronku gozda v prelepi leseni bruni, ki ji nudi popolno frekvenčno ravnovesje.